✓ Worldwide Shipping | ✓ Luxurious Dog Collection

Home » Blog » Vervoereisen - reizen in Europa

Vervoereisen - reizen in Europa

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 12:00


Dierenpaspoort

Een EU-dierenpaspoort is noodzakelijk voor als u met de hond buiten Nederland gaat reizen. Voor reizen buiten Nederland heeft uw dier een Europees dierenpaspoort nodig. De Nederlandse versie van het EU-paspoort is verkrijgbaar bij uw dierenarts. 

Voor dieren die in Nederland blijven volstaat een gewoon vaccinatieboekje. De veranderingen in het EU-dierenpaspoort hebben tot doel de fraudegevoeligheid te verminderen.

Inentingen

Een rabiësvaccinatie is verplicht voor invoer in alle landen.

Let op: Deze enting moet ruim 3 weken voor de reis worden gegeven. Hij geeft 3 jaar bescherming tegen hondsdolheid. Ook moet uw hond gechipt zijn

Chip- en registratieverplichting

Identificatie van uw dier door middel van een chip is verplicht. In het jaar 2013 (april) is het verplicht geworden in Nederland om uw hond te chippen en te registreren. Het is verplicht voor de honden die geboren zijn na 1 april 2013. U moet uw hond laten registreren bij een databank. Uw dierenarts, de dierenwinkel en het asiel kunnen u vertellen hoe en waar u dat doet.

Wormen

Sommige landen (o.a. Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Finland, Malta en Cyprus) stellen aanvullende eisen, zoals een ontworming of een tekenbehandeling, die (een paar dagen) voor vertrek door een dierenarts gegeven moet worden en afgetekend in het paspoort.

Bronnen:

NVWA. (z.d.). Met hond of kat op reis binnen de EU. Geraadpleegd op 29 juli 2020, van https://www.nvwa.nl/onderwerpen/huisdieren-en-reizen/met-hond-of-kat-op-reis-binnen-de-eu
 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.