✓ Worldwide Shipping | ✓ Luxurious Dog Collection

Home » Blog » Hond vervoeren - wat is veilig?

Hond vervoeren - wat is veilig?

Gepubliceerd op 23 juli 2020 om 08:00


De hond mee vervoeren met de auto kan heel leuk zijn voor de hond. Want riem om en in de auto betekent meestal één ding: lekker wandelen! Toch is het wel van belang om dit op een veilige manier te doen.

Het is belangrijk dat de rit in de auto veilig verloopt, voor zowel de hond als de bestuurder. Vaak genoeg kan de hond de bestuurder afleiden, en de hond moet nooit los in de auto zitten. Een hond los in de auto is namelijk levensgevaarlijk!

Hoe gevaarlijk is het dan?

Als je plotseling moet remmen, dan vliegt jouw hond met grote vaart door de auto naar voren. Je hond verandert in een ongeleid projectiel met alle gevolgen van dien. Een aantal cijfers:

  • 2 op de 10 autobestuurders heeft geen bescherming in de auto voor hun hond
  • 6% van de autobestuurders heeft eens een ongeval gehad door hun hond
  • 51% van autobestuurders is wel eens in een nood situatie terecht gekomen door hun hond
  • 91% van de autobestuurders beschouwd het vervoer van een hond zonder bescherming als gevaarlijk

In Nederland is het niet verplicht de hond vast te zetten. In veel landen in Europa is dit wel verplicht. Voor de veiligheid van het baasje en van de hond zijn hieronder de volgende veilige manieren om de hond te vervoeren:

Wat zijn veilige manieren?

  1. Een speciale hondentuigje waarbij de hond kort vastgebonden is aan de stoel. Mocht er een botsing zijn, dan kan de hond niet naar voren schieten.
  2. Kleine honden kunnen vervoert worden in een vervoersmand.  Zet deze mand achter de voorstoel en zorg dat de hondenmand ook vast bevestigd zit. De honden reismand van L'élianne is daarom dé oplossing. 
  3. Grote honden kunnen vervoerd worden in een reiskennel of bench. 
  4. Als je geen hondenmand, reiskennel of bench hebt: dan kun je het beste de hond op de grond voor de bijrijdersstoel laten liggen. Mocht de airbag uitgeklapt worden, dan kun je al raden wat er kan gaan gebeuren..

Waar moet ik rekening mee houden tijdens het reizen?

Om te beginnen is het goed om te weten wat de regels zijn. Lees hier meer over de vervoerseisen. In Nederland is het vrij overzichtelijk: je moet zelf bepalen hoe je een dier vervoert, zolang je maar geen gevaar voor jezelf creëert of voor andere weggebruikers. 

Zorg er te allen tijde voor dat de hond in de auto vast zit en dat je de riem altijd bij de hand hebt. Gebeurt er iets vervelends onderweg? Dan kun je snel jouw hond uit de auto halen. Geef de hond ook geen bot onderweg tijdens het rijden. De hond kan zich erin verslikken als je hard remt of een botsing hebt.

 

Hoe houd jij jouw hond veilig?     

 

Bron: www.huurautoverzekering.com                                                   Elianne, 23 juli -2020
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.