✓ Worldwide Shipping | ✓ Luxurious Dog Collection

Home » Blog » Honden influencer worden? - 5 beginnerstips

Honden influencer worden? - 5 beginnerstips

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 om 08:00


Zou jij het ook leuk vinden als jouw hond instafamous wordt? Wij helpen je een pootje:

Iedereen volgt wel een beroemde influencers op Instagram. Deze influencers hebben een enorm aantal volgers en likes. Maar wist je dat jouw trouwe viervoeter ook op zichzelf een grote fanbase kan aantrekken? Veel mensen volgen hondenaccounts omdat dit vermakelijk is en leuk om te zien in iemands timeline. Hieronder vijf beginnerstips om een honden account te beginnen op Instagram:

Tip 1 - zorg voor kwaliteit foto's

Op Instagram hebben mensen die veel volgers hebben altijd hele mooie foto's van hoge kwaliteit en ook is de omgeving gevarieerd. Deze afwisseling is van groot belang omdat het nogal eenzijdig wordt als je alleen foto's plaats van je hond op de bank of van je hond in het bos. Zorg dat de foto's ook van goede kwaliteit zijn, dus niet met je oude mobiel maken en geen bewegingen maken tijdens het schieten van de foto's. Een aanrader is om een goede professionele camera aan te schaffen. Het juiste beeld creëren is uiteindelijk het belangrijks. Hierna is het bedenken van een goede tekst en de hashtag belangrijk. 

Tip 2 - zorg voor interactie

Als je graag meer reacties, likes en volgers wil op jouw honde- Instagram dan helpt het om te zorgen voor interactie. Dit kan je doen door middel van een vraag te stellen wanneer je een foto wil plaatsen. Dit lokt mensen uit om te reageren en wellicht nemen ze ook meteen een kijkje op jouw Instagram account. Zorg dat je ook reageert op de comments, en dat je weleens comments terug plaatst onder de foto's van anderen. Meer interactie zorgt ook weer voor meer zichtbaarheid en uiteindelijk voor meer Instagram-volgers. 

Tip 3 - creëer een goede bio 

Als mensen op jouw honden profiel terecht komen is het eerste wat zij zien jouw bio. Hierin is het belangrijk dat duidelijk beschreven staat wat je doet. Heb jij een blog over honden? Vermeld dit. Heb jij een honden account dat dagelijks foto's plaats van honden? Zet het erin. Wat jij doet, wie je bent en wat jou bezighoudt is belangrijk om te vermelden in je bio. Het moet geen raadsel zijn voor mensen, het moet duidelijk zijn waarover je post. 

Tip 4 - Kies een thema

Als je veel Instagram-volgers wil dan kun je beter een bepaald thema gaan kiezen. Denk hierbij aan een fanclub voor "honden- jack russel fans". Hier kun je foto's plaatsen van jouw eigen hond of allemaal foto's van iemands ander hond om een fan-accounteffect te kunnen creëren. Hierbij krijg je ook volgers die dit interessant vinden, en jou volgen om wat je doet. 

Tip 5 - wees kritisch met hashtags

Door hashtags te gebruiken, worden je posts niet alleen door je volgers gezien, maar ook door honderden tot duizenden andere gebruikers. Hierdoor zijn hashtags verreweg de beste manier om de mensen te bereiken die je nog niet volgen, maar die wel geïnteresseerd zullen zijn in je content. Sinds kort heeft Instagram meer dan 1 miljard actieve gebruikers per jaar. Dat is ideaal om zonder veel advertentiebudget nieuwe groepen te bereiken. De sleutel daarbij bestaat uit het gebruik van de juiste hashtags. Google kan hierbij helpen, om de juiste hashtags te vinden voor jouw honden account. De meestgebruikte hashtags komen naar boven als je dit gewoonweg even opzoekt.

Hoe verdien je als je een honden influencer bent?

De mogelijkheden zijn beperkt maar zeker interessant:

  • Bedrijven benaderen jou en betalen je om over hun producten te praten op Instagram. Ouderwetse reclame dus eigenlijk;
  • Je verkoop en promoot andermans producten op Instagram en verdient geld aan iedere sale (dat heet affiliate maketing);
  • Je hebt zelf producten  die je via Instagram promoot en verkoopt;
  • Je gebruikt je bekendheid op Instagram om als spreker, trainer, zanger, coach of schrijver je geld te verdienen. Instagram is dus een opstapje naar iets anders

Wat is jouw beste tip?
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.