✓ Worldwide Shipping | ✓ Luxurious Dog Collection

Home » Blog » Waarom je NU een hond in huis moet halen - 8 redenen

Waarom je NU een hond in huis moet halen - 8 redenen

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 20:52


Hondenbezitters zijn gelukkiger, gezonder, socialer en fitter, en dat is meerdere malen wetenschappelijk aangetoond. Als pup -liefhebber is er geen twijfel over mogelijk dat het hebben van een hond veel voordelen met zich meebrengt voor mijn leven. Ik bedoel, hoe kan je niet vrolijk wakker worden met een lachend gezicht en kwispelende staart?

 

Voor degenen onder u die nog geen harige vriend hebben, of die van plan zijn om er een aan uw gezin toe te voegen, zult u blij zijn om te horen dat er wetenschappelijk bewezen voordelen zijn die honden in elk van onze levens brengen! Hieronder 8 redenen om een hond te overwegen en in jouw leven toe te laten!

1. Een hond maakt je gelukkiger

Honden zijn sociale dieren, dus veel eigenaren beschouwen honden als goede partners. Maar voor sommige mensen kunnen honden zelfs levensgeluk inspireren. Onderzoekers van de University of California School of Veterinary Medicine hebben de impact van hondenbezit op de kwaliteit van leven en welzijn van ouderen bestudeerd. De studie concludeerde dat oudere hondenbezitters gezonder zijn dan oudere die geen honden hebben, vooral psychologisch.

2. De kinderen versterken hun sociale vaardigheden

Studies hebben aangetoond dat kinderen die opgroeien in gezinnen met honden over sterkere sociale vaardigheden beschikken als volwassenen. Er is voorgesteld dat dieren de sociale interactie tussen mensen kunnen versterken. Dieren bevorderen bijvoorbeeld de verbinding omdat het een gemakkelijk te bespreken onderwerp is. Kinderen die opgroeien met honden hebben een lager risico op het ontwikkelen van eczeem dan kinderen die katten hebben of helemaal geen honden. Daarnaast ontwikkelen kinderen ook minder huisdierallergieën als ze opgroeien met een hond.

3. Het verbetert je fysieke welzijn en moedigt een gezonde fitnessroutine aan

Natuurlijk! Uw hond heeft dagelijkse beweging nodig, en u ook! Hondenbezitters dragen de verantwoordelijkheid om met hun honden te spelen en te werken, dus het is alleen maar logisch dat hondenmensen de neiging hebben actiever te zijn.

4. Ze zullen heel ver gaan - 4506 KM om precies te zijn - om hun mensen te vinden

Hebben jullie het verhaal van  Bobbie the Wonderdog gehoord? Hij heeft maar liefst 4506 KM  afgelegd om terug te keren naar zijn familie nadat hij per ongeluk was achtergelaten aan de andere kant van het land.

5. Het zijn hele goede waakhonden

Vanaf hun puppytijd leren honden van nature te kijken naar en zich bewust te zijn van alles wat op je pad komt. Potentiële inbrekers worden afgeschrikt door een blaffende of wakende hond voor het raam. Rottweilers, Duitse herders en Schotse terriërs behoren tot de beste waakhonden rassen. Een  Amerikaanse Eskimohond staat erom bekend families goed te waarschuwen voor iets vreemds of verdachts.

6. Een hond of puppy verlaagt je stress

Zie je de toenemende trend op de werkvloer dat honden met hun mensen naar het werk kunnen komen? Daar is een reden voor! Studies hebben aangetoond dat mensen die hun hond meenemen naar het werk minder stress hebben tijdens de werkdag. Ook is het heerlijk om thuis te komen na een lange dag op werk om even een tijd te knuffelen of te spelen met jouw hond. 

7. Een hond maakt socialer

Een hond uitlaten verhoogt de sociale interactie: veel mensen raken bevriend met de baasjes van honden die ze regelmatig ontmoeten. Wetenschappers van de Universiteit van Liverpool en de Universiteit van Bristol in het Verenigd Koninkrijk publiceerden in 2007 een rapport waaruit bleek dat hondenbezitters meer interpersoonlijke interacties met anderen hebben dan mensen zonder honden. Een deel van de reden is volgens het rapport dat mensen die honden uitlaten vaker 'gemartelde kameraden' tegenkomen en graag met ze chatten.

8. Het hebben van een hond kan het risico op hart- en vaatziekten helpen verminderen

Studies tonen aan dat praten met en aaien van je puppy's vaak gepaard gaat met een lagere bloeddruk, en dat betekent een verlaagd risico op een groot aantal verschillende ziekten. De kans op vroegtijdig overlijden van de hondenbezitter wordt met 24% verminderd. Vooral ons hart profiteert ervan: mensen met honden zullen met 31% minder snel overlijden aan hart- en vaatziekten. Het verschil tussen patiënten met een hartaandoening is nog groter: hun overlijdensrisico is daardoor 65% lager dan bij patiënten zonder hond. Deze resultaten zijn afkomstig van een meta-analyse van tien onderzoeken met gegevens van 3,8 miljoen mensen uit de Verenigde Staten, Canada, Scandinavië, Nieuw-Zeeland, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

 

 

Bron: Bark Post. (z.d.). Geraadpleegd op 2 september 2020, van https://barkpost.com/ 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.