✓ Worldwide Shipping ✓ Fast shipping ✓ Easy returns

Home » Blog » DIY - Snuffelmat knutselen

DIY - Snuffelmat knutselen

Gepubliceerd op 16 juli 2020 om 08:00


De snuffelmat zie je steeds meer voorbij komen en het ziet er super leuk uit voor je huisdier. Gelukkig is het eenvoudig om dit zelf te knutselen, een leuk project voor in de avond of in het weekend. Het kost even wat tijd, maar als je eenmaal de fijne kneepjes hebt begrepen dan kun je dit tijdens een film of serie gewoon maken. 

Wat is een snuffelmat?

De snuffelmat is bedacht door enthousiaste hondenmensen die weten dat honden graag nadenken. In een andere blog heb ik uitgelegd dat het niet goed is om bal te gooien met de hond. Lees het hier terug. Een snuffelmat is ideaal voor hersenspelletjes of om je hond op een andere manier te laten nadenken over zijn manier van brokken eten. De mat bestaat uit een hele bos geknoopte fleecestroken waar je brokjes tussen kunt verstoppen. Je kan er hondenkoekjes in verstoppen zodat je huisdier zijn neus moet gebruiken om ze te vinden. Een combinatie van speuren en eten voor je huisdier.

Welke materialen heb je nodig?

  • Een rubberen deurmat

  • Fleecestof, bijv. (oude) fleecedekens

  • Een textielschaar

Hoe maak je een snuffelmat?

  • Knip de fleecestof in repen van ongeveer 5 cm breed en 30 cm lang.
  • Leg de deurmat op de kop voor je (met de puntjes omhoog) en begin met het knopen in het eerste gat in de hoek. Haal de strook door het gat omhoog en weer omlaag door het gat ernaast.
  • Dan begin je in een hoek, en steek je die door twee ogen in de mat heen

  • Leg daar een knoop in, en herhaal dit over de gehele eerste rij.

Daarna kan je een rij met diagonale knopen maken, en daarna weer een rij horizontaal. Het ligt er een beetje aan hoe vol je de mat wil hebben. Maar je kan het patroon natuurlijk zo ingewikkeld maken als je zelf wil.

Hierna begin je weer overnieuw met een rij horizontaal, dan weer diagonaal en tenslotte verticaal, en dat herhaal je totdat je de hele mat vol hebt. Dit ziet er dan van onderen zo uit als hierboven afgebeeld. Het resultaat gaat er uiteindelijk zo uit zien: 

En nu?

  • Als de mat klaar is kan je er koekjes of brokjes in verstoppen en zo wordt het een zoekspelletje voor je huisdier. Het is het leukst om de zoeksessies kort te houden en de mat dan weer op te bergen zodat het interessant blijft.
  • Nog een tip: Laat je huisdier er alleen onder toezicht mee spelen. Als voorzorg dat er geen verstrikte huisdieren in fleecestof zijn. 

Bron: https://www.dog-store.nl 


NU ONLINE«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.